Bindevæv kaldes også fascier og findes overalt i kroppen - uden dette ville kroppen falde fra hinanden. Bindevævets bestanddele varierer i kroppen, nogle er seje, trådede fibre, der er opbygget af proteinet kollagen, og andre er mere elastiske fibre, som består af proteinet elastin.
Det bindevæv der beklæder musklerne kaldes i fagsprog muskelfascier og består af elastisk, fugtigt "trådet" materiale som både holder muskelfibrene sammen i bundter inde i musklen, beklæder hele musklen udenpå som en støttestrømpe samt holder musklen fast til knoglen (enten direkte eller med sener).
Ifølge forskere hænger kroppens muskelfascier sammen på kryds og tværs, og skal kunne bevæge sig i sammenhængende elastiske enheder uden blokeringer, for at kroppen fungerer optimalt.
Man kan forestille sig at hele kroppen er stor, elastisk 3-dimentionel bodysuit.
Imidlertid udsættes vores kroppe hen ad vejen for mange påvirkninger - alder, skader, uhensigtsmæssig holdning, ensidig eller manglende bevægelse, vores historie og erfaringer - alt sammen faktorer som påvirker bindevævet og som kan bevirke at det bliver udtørret og læderagtigt. Dette skaber blokeringer, som ofte medføre smerter og følelse af stivhed ogg som nedsætter den gennemgående elasticitet.
Stramt og tørt bindevæv hæmmer endvidere blodets mulighed for at tilføre ilt og næringsstoffter til musklerne samt at borttransportere CO2.
Ved at arbejde med rehydrering af strukturerne, kan man prøve at genskabe smidighed og elasticitet i bindevævet samt optimere blodtilførslen til musklerne. Dette kan gøres med trykpåvirkninger, fx med hænder eller redskaber og/ eller med blide, bløde stræk.