Yin Yoga / Hvad er Yin Yoga?

Hvad er Yin Yoga?

 
Yin Yoga er en en blid og meditativ yoga form, hvor fokus er på blide stræk af bindevævet, stræk som holdes i relativt lang tid svingende fra 3 - 5 min og dermed samtidig kan være en udfordring for sindet.
Strækkene er passive, dvs det er tyngdekraften der hjælper os i stillingen modsætning til aktive stræk hvor vi selv presser os ud i strækket.
Da man ligger i strækkene i længere tid, er det vigtigt at strækket ikke bliver for intenst for at undgå skader. Alle stræk skal føles behagelige jævne, dvs der må ikke opleves træk i senerne ved leddene. Det må gerne kunne mærkes, men skal altid være behageligt.
Yin Yoga består af en række klassiske stillinger som kan modificeres og støttes op med forskellige redskaber som også kaldet "props".
Alle stillinger udføres langsomt med ro og mental tilstedværelse og er derfor samtidig en øvelse i at være tilstede i kroppen med alt som måtte være lige nu, det være sig følelser, tanker og kropsfornemmelser.
Åndedrættet spiller en stor rolle og hjælper både med at slippe i kroppen og med at være i nuet.
Sidste del af sessionen slutter med afspænding (Savasana).
I Yin yoga møder vi alt med accept, nænsomhed, venlighed og medfølelse, både til sig selv og andre, på en nysgerrig ikke-vurderende og ikke-dømmende måde.
Yin yoga er for alle som har lyst til at arbejde stille, indadvendt og fordybende og måske især til dig der har tankemylder og indre uro.
For nørder - se Hvad er bindevæv?

Der er endnu ikke faste Yin Yoga hold men der sættes løbende enkelte klasser op som meddeles ud i nyhedsbrev og her Yin yoga klasser
Lenepia.dk | CVR: 3216 9740 | Hvidovrevej 137, 2.sal, lokale 209, 2650 Hvidovre  | Tlf.: 27 39 34 11 | lene@lenepia.dk